Gnatológia

Az állkapocsízület és az állkapocs mozgásaival, helyzetével, problémáival foglalkozó szakterület. Cégünk évtizedek óta kutatja, vizsgálja ezt a területet, a régi tudásunkat ötvözve a modern technológiával igyekszünk segíteni minden páciensünk fájdalmán.
Ha a fogazat valami miatt megváltozik, például kopás, fogvesztés, fogtömés, fogpótlás miatt, ez az állkapocs mozgásának, pozíciójának a megváltozását okozza. Elég egy tized milliméteres eltérés is ahhoz, hogy az állkapocs ne találja meg a nyugalmi pozícióját, és ez állandó szorításhoz, csikorgatáshoz vezet, ami a többi fog kopását, az izmok és az állkapocsízület deformálódását eredményezi. Ezért olyan fontos a gnatológiai bemérés a fogpótlások esetén.

Állkapocsizületi problémára utaló tünetek: Éjszakai fogcsikorgatás, ízületi fájdalom, fülzúgás, fülfájás, állkapocs kattogás, rágóizom gyulladás, nyaki fájdalom, fejfájás, migrén, szájzár, fognyaki érzékenység, kar zsibbadás, alvászavarok,

Hétköznapi nyelvre lefordítva, a harapás tudománya. Az állkapocs bonyolult ízületével, az alsó és felső állkapocs egymáshoz viszonyított állásával és mozgásával foglalkozó speciális tudományág. Fontossága egyre elismertebb, ahogyan a fogorvosok köreiben is egyre inkább elterjed a nézet, miszerint a test egy komplex, összefüggő rendszer.

kapcsolat